Conferentiecentrum

Nieuws

 • Publication date: 
  13/05/2024 - 17:00
  In maart 2024 bracht de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties een bezoek aan Brussel voor een reeks ontmoetingen met staatshoofden, regeringsleiders, vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) en Belgische ministers. Dit bezoek stond in het teken van de top van de Europese Raad op 21 en 22 maart. Op 20 maart werd hij ontvangen in het Egmontpaleis door de Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, en de Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, Caroline Gennez.
 • Publication date: 
  13/05/2024 - 16:30
  Op 16, 17 en 18 april 2024 brachten de Groothertog en de Groothertogin van Luxemburg een belangrijk staatsbezoek aan België. Het bezoek benadrukt de voortdurende toewijding van beide landen om te investeren en samen te werken op gebieden als duurzame economische ontwikkeling, e-health, ruimtevaart, defensie en onderwijs. Op woensdagochtend 17 april openden de Koning en de Groothertog het Economisch Forum in het Egmontpaleis in Brussel, waar ze Belgische en Luxemburgse CEO's ontmoetten om succesvolle samenwerkingen en lopende projecten te bespreken.
 • Publication date: 
  13/05/2024 - 15:45
  België neemt het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich van 1 januari tot 30 juni 2024. Het hoofddoel is om de samenwerking tussen de lidstaten te versterken en vooruitgang te boeken op diverse fronten. Gedurende dit voorzitterschap zullen belangrijke topbijeenkomsten en conferenties worden gehouden, waar cruciale beslissingen worden genomen over de toekomst van de Europese Unie. Het prestigieuze Egmontpaleis zal dienen als de locatie voor vele van deze belangrijke bijeenkomsten.